Káva pražená s láskou a porozuměním

Caffé del Saggio je relativně mladá kavárna a pražírna, ale už se nesmazatelně zapsala do světového povědomí a získala si nemálo srdcí svých zákazníků. Možná je to proto, že kávu milují a věnují jí veškerý svůj čas, nadšení a entuziasmus. Vědí ale, že jen zápal nestačí k tomu, aby byla upražená káva dokonalá. Pan pražírník Pavel Kosta tedy vystudoval Univerzitu kávy v Terstu, aby se o kávě dozvěděl co nejvíce a na světovém šampionátu baristů získat 6. místo v degustaci kávy. A právě degustace je při procesu pražení jednou z nejdůležitějších dovedností. Umět rozpoznat, jak má která káva vypadat, co v ní máme cítit, odhalit i ty nejjemnější nuance kávových profilů. To vše zaručuje citlivý jazyk pana pražírníka, který všechny kávy pečlivě kontroluje.


A co by zmohl ten nejlepší pražírník, kdyby neměl k dispozici kvalitní suroviny? Proto osobně vybírají plantáže, ze kterých vozí zelenou kávu, navštěvují je, porovnávají. Do Caffé del Saggio se dostane káva ze všech koutů světa, z Afriky, Ameriky i Asie, ale vždy jen ta nejlepší, pečlivě vyselektovaná. Mohou tak zákazníkům nabídnout opravdu pestrou škálu chutí kávy - od jemných ovocitých až k velmi silným a hořkým. Míchají si také vlastní vyvážené směsi. Někteří zákazníci už mají u nich dokonce "tu svoji".
Ochutnat u nich můžete také velmi vzácné kávy jako Hawaii Kona, Jamaica Blue Mountain či Kopi Luwak - "cibetkovou" kávu.


Samotný proces pražení kávy samozřejmě vyžaduje mnohé zkušenosti a znalosti, které není možné se naučit na univerzitě, ale jen praxí. Proto i v Caffé del Saggio stále sledují nejnovější trendy, vzdělávají se, ale hlavně praží a naslouchají kávě, která si vždy sama řekne, co přesně potřebuje. Dávají kávě prostor, aby měla možnost vydat ze sebe to nejlepší. A to je pro ně nejdůležitější. Pravou odměnou je potom šálek té nejlahodnější kávy a také úsměv od spokojeného zákazníka.